Het concert


‘Shine ‘

De titel ‘Shine’ legt de link naar de Kerstsfeer : de schittering van de Kerstster aan een fonkelende sterrenhemel en de glinstering ook van een wit sneeuwtapijt…
In contrast met de winterse sfeer verwijst de gestileerde zonnebloem -symbool van opgewektheid, levenslust en kracht- naar een dankbare en warme koestering.

Een vierde ‘Koester’-benefietconcert… een kerstconcert…

…zou dat niet een passend initiatief zijn, vijfentwintig jaar na het overlijden van Steven Meersman.

En zou dit muzikaal optreden, mooi ingelijst in een warme Kerstsfeer, niet aanzetten tot extra belangstelling. De initiatiefnemers nemen die beide momenten vast en prikken het Koester concert op zaterdag 17 december 2022, om 19 uur in de Sint Jan De Doperkerk te Beveren-Leie.

Met bewerkingen van diverse Kerstliederen door Dirk Vermeir en onder zijn vakkundige leiding belooft het een boeiende en hartverwarmende muzikale avond te worden.

Het repertoire wordt gebracht door:

  • een solisten octet (gebroeders Marc en Carlos Meersman – Carine Viaene – Katelijn Peirs – Ilse Vanommeslaeghe – Anneloor Meersman – Erik Meersman – Rony Deprez)
  • de Sint-Gregoriuszanggilde (dirigent Nikolay Pentchev)
  • het koor ‘Zin in Zingen’ (dirigent Tim Deprez)
  • de klas ‘Groepsmusiceren vocaal’ van de Stedelijke Kunstacademie Waregem, afdeling Beveren-Leie (docent Marleen Annemans).
  • lokaal muzikaal talent (Hilde Vandevoorde, piano -Joris Vercruysse, fluit – Evita Van Dam, cello – Peter Peirs, trompet – Kobe Lefebvre, gitaar – Steffen Ron, zang/gitaar) en speciale dansacts onder de leiding van choreograaf Jean-Louis Decock en docent Sabine Vercruysse, geven het concert een extra artistieke meerwaarde.


‘Shine ‘ – after concert

Na het concert nodigen wij alle aanwezigen vriendelijk uit in OC ‘t Klokhuis waar er nog eens kan geklonken worden op dit benefietconcert.